nuffnang here

anda SEMUA:)

Monday, November 28, 2011

bowling : T5

hye peeps :)
aku dah cakap nak update pasal bowling kan?so,mai duduk ramai-ramai bace cerita aku...

ehem.ehem....sebenarnya...takde lah cerita sangat pun..ngehngehngeh.



as usual,i had a very great time with team5 members semalam..aku dah rase team5 nie macam family aku.
aku jadi diri aku sendiri bila dengan mereka..of course aku jadi diri sendiri jugak bila dengan orang lain..
tapi perangai giler aku lain sikit dengan mereka nie...mereka pun baik sangat melayan karenah aku..huu*thanks guys :) *sayangkorangsampaibilabila.

okey,so the tournament was held at danga city mall..first time la jugak aku jejak situ.huu..agak sunyi laa kat sane.macam takde pape.aku datang baru meriah sikit.ahaks =,='

nie masa datang.kiteorg jd penunggu dpn pintu.sume org tak datang lg.

teammates aku :)

din and mus
HAHAHAHA.tutup mulut semua!
comel je kami..haha
junior selain kami berempat.
besties :)
haha.botak tinggal kepala.
gaya mereka .
team5 members.
tu jelaa yang mampu aku bagi kat korang..kegembiraan yang tak boleh digambarkan dengan kata-kata..cewahh.huu
aku rase nie aktiviti terakhkir aku join team5 untuk sem nie..aku dah nak start study untuk final.*study ke????huuu..tengok keadaan dan mood aku lah kalau bab study tuhh.hee

for team5 members,happy to know u guys...segala cerita pelik-pelik harap dapat dilupakan.huu
hanya kita-kita je yang tau okey.ahakss..

last but not least,group kami memang legend..haha..no 1 dari belakang :)


okey lahh,nak mandi sekarang.nak pergi cari burger malam nie..sekian.....:)
 

Saturday, November 26, 2011

seminar_YAKULTTTTT :)

ehem.ehem.ehem..yakulttttttt.
haha,sempat lagi nyanyi.:D


ehh,assalamualaikum dan selamat malam peeps :)
hari nie aku na cerita pasal seminar aku minggu nie.
so,minggu nie kami(1-SKKBians) dah organized satu industrial visit kat seremban..sangat best and happening disamping tambah ilmu and pengalaman :)

okeyy,perjalanan ambik masa 4jam kot..(pakcik driver bawak slow sangat).huu
bertolak jam 8 pagi dan sampai jam 12..lepas solat zohor n makan semua,kami terus gerak pergi kilang yakult..satu-satunya kilang yakult yg ade kat malaysia..


masuk dalam kilang,kami pun pegi la tengok semua mesin yg digunakan utk hasilkan air yakult.
tak boleh nak tunjuk gambar sebab camera not allowed dalam tuh..tapi yg penting,banyak laa juga yg aku dapat lepas melawat kilang tuh..and ouhh,let me share some info of yakult yg aku ingt..hee
  • produk yakult sebenarnya bukan susu kultur je tapi ade kosmetik and macam2 lagi.tp kat malaysia nie,die cume komersialkn susu kultur saje.
  • kilang yakult buat botol die sendiri.hehe..7,000 botol per hour.
  • susu kultur yakult nie boleh cegah bnyk penyakit..antaranyaa,hmmm..korang google laa sndiri.hee
  • haa,bacteria yg digunakan iaitu lactobacillius casei strain shirota tu dah di registered under yakult,so,takde company lain boleh guna.
  • yakult elok jugak untuk penghadaman..utk korang yg sembelit o diarrhea ke.hee
hee,tu je yang mampu aku ingat..almaklum,bnyk makan semut kott.cepat je lupe..hee
so,tu je cerita aku hari nie...
meh aku bagi korang tengok gamba sikit. :)

ini model yakult.hehe

friend forever.

the girlzz
the boyzz
aku sayang korang!

factory tour :)

okeyy,tu je yang aku rajin upload...hee.
nasihat aku untuk korang semua,,,minumlah YAKULT untuk kesihatan diri anda!!HAHA :)
till we meet again...


p/s: pasal bowling tuhh,esok bru aku pergi..so,tunggu cerita esok okey.
sekian,,bubye semua!

Thursday, November 24, 2011

team5 again :)


 hello peeps...we meet again. :)
last post hari tu aku cerita pasal tag kan?? kali nie aku nak cerita pasal aktiviti aku minggu nie pulak.
hari minggu hari tu bersamaan 18-20 november 2011,aku ade join team5 pergi air terjun berkelah kat maran,pahang..
aku sebenarnya malas nak menaip nie.huuu..so,tengok gambar jela ye semua..^,^
oohhh,aku buat abseiling ang canyoning kat sana..taktau apebende abseiling n canyoning tu??ence google en ade,korang gunelah ye..:).tapi tukang tangkap gambar tak upload lagi..so,tak dapat lahh aku nak tunjuk gambar2 berkenaan.heee..

okeyy,mari cuci mata..

nie kat tepi jalan..odw pergi maran..tayar bas meletup masa nie..setengah jam jugak tunggu bas lain.

nak masuk tempat air terjun nie.naik lori tapi macam naik roller coaster,,hoho
with fiera,kak dayang n kak wawa
welcome :)

T5..tak berapa nak jadi.

kolam 7..tengok cmni tak syok tapi depan mata,sangat cantik okeyy.

the girlzz.
the boys.




roomate aku-leeya sharazlee
us.

seniors :)



team5...limitation is not our limit.
  tu je yg mampu aku upload buat masa nie..next post,bowling kottt..korang tunggu jelahh eh :)k selamat malam.mase untuk study!!!

p/s: kepada tukang tangkap gambar,cepat upload..berjanggut aku tunggu kau upload.huu..utk semua yg terlibat,u guys rocksss! <3

Saturday, November 12, 2011

tagged :)

hello peeps.
baik-baik kah semua?sehat-sehat belaka??i hope so okey :) jadilah macam aku yang sentiase sehat nie..luaran dan dalaman.haha

okey,baru-baru nie aku ade dapat tweet dari miracikcit..die ade kate die in the mood of writing..so,i guess die mesti update blog punyalah..so,aku yg dah lame tak blogwalking nie pun pergilah menyinggah ke blog dia..tangtangtang,SUPRISE!! die tag aku lak dalam satu post nie.aku kne buat dan jawab depends on that post..alahai cikcit.aku nie dah lah pemalas update blog.huu..tapi untuk kau,aku buat lahh..kalau orang lain,aku tutup sebelah mata.terus tutup browser.HAHA


so,lets start!

THE RULES :

  1. You must post these rules.
  2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  3. Answer the questions the tagger set for you in their post.And create 11 new questions for people you tagged to answer.
  4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.
  5. Go to their page and tell them you have tagged HIM/HER.
  6. No tag back!
  7. No stuff in the tagging section about ├ŁOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS'YOU LEGITIMATELY(a.k.a REALLY,TRUSY\T,WILL ALL HONESTLY) have tagged 11 people.


okey,dah bace semua! mari dengar tentang aku :)

  • a shy person.tak percaye???percaye jelahh.maybe orang tengok aku senang je borak ngn orang but in reality,aku sangat pemalu okeyy.

  • easy-going..so,korang jangan malu-malu dengan aku.senang je nk dekat dengan aku..aku yg malu takpe.haha

  • kaki wayang..hell yeahh!!kalau korang ajak,confirm aku follow.tapi korang belanje lahh.haha..tp past few months,aku jarang tgk wayang.takde teman istimewa kn*kenyit2 mata.haha

  • hot-tempered..ehh,tu bukan aku..aku sangat penyabar*untuk sesetengah hal SAHAJA. tapi kalau aku marah.aku boleh jd HULK..hehe

  • a listener.mungkin..im not a talkative person.i prefer to hear things..so,kalau nak luahkan perasaan,boleh beratur ambik nombor.:D

  • stick to green colour baru-baru nie..taktau kenapa.aihh.tapi bakal berubah sebab aku sangat suka colours.

  • i never wear skirt in my childhood..dah besar nie ade laa 2 3 kali.jelez tengok orang pkai mcam cantik.hehe..girlygirly gitu.
  • i don't like flowers or dolls much..but i do love foods n toys..haha

  • still takut to drive car walaupun dah setahun lesen P..haha..kalau korang naik dengan aku pun,korang mesti lagi takut.huhu

  • love boys in casual not formal..and not a nerdy one.hee

  • im single.maybe...:) currently in love with ence dodo sahaja.


MIRACIKCIT questions :

  1. What was your impression when you saw me?
    err,aku pun dah tak ingat lahh..dah lame woo..aku rase first sekali aku terfikir.."kecik giler budak nie".haha
  2. What do you think of me now? independent girl.dah kenal dunia luar lebih dari aku walaupun kau kate aku yg ajar kau.
  3. What do you think about my blog? interesting..one of the blogs yang aku takkan miss bace
  4. What Korean drama do you guys love the most?
    aku tak layan korea weyh..camne nie.huu..tapi aku ingt FULLHOUSE.kau pnye fevret.aku pun terlibat same.
  5. What do you guys think will happen if the world was only lived by beautiful and handsome people?
    beauty product memang tak laku laaa.huu
  6. Could you live with only RM50 a month in this time zone?
    come on dear..even RM500 won't be enough for one month.
  7. What would you do if a friend you really trust stabbing you at the back?
    senyap je..buat taktau..tengok ape die nak buat lagi.
  8. Do you think i should start writing in Bahasa?
    English pun okeyy laaa.kalau semua orang nak tulis in Bahasa,siapa nak tulis in English kn?
  9. Would you prefer to date a Korean or an European?
    i think European :)
  10. What was your hardest break-up? entah.esok-esok aku bagitau kau.
  11. What do you guys think about my style of clothing?
    cantik+comel je..suits for  u.

huh,penat aku perah kepala otak jawab soalan kau.haha
err,agak berserabut.malas betulkan..

so,ready guys.check your name please :)

i tag u





ni soalan aku.silalah jawab :)
  1. Bila first time jumpa aku?and your impression about me.
  2. Agak-agak aku jenis macam mane bagi kau?
  3. Aku nak beli sugar glider tp malas jage.hehe..ape pndapat kau?
  4. Ape yang paling penting dalam relationship?
  5. Cinta pandang pertama..wujud ke?pernah jadi kat kau tak?
  6. Pendapat kau tentang lelaki/perempuan yang terlampau peramah?
  7. Ape status kau sekarang?
  8. Kalau honeymoon,mane tempat kau nak pergi?at least two places and why?
  9. What is your priority in life?
  10. Ade impian yang belum jadi kenyataan??ape dia?
  11. Your advice for me?

sekian dari sy nuurellajamuri :)
p/s: sorry laaa kalau korang terpakse pakai kanta pembesar nk bace post nie..ngehngehngeh..aku mmg saje :)